Hlavní obsah

Soud s Marko Stehlíkem v kauze Poldi bude i přes amnestii pokračovat

Právo, har

Středočeský krajský soud v uplynulých týdnech zastavil v důsledku amnestie stíhání někdejšího výkonného ředitele kladenských hutí Poldi Marko Stehlíka. Ten ale amnestii odmítl a chce, aby řízení pokračovalo. Soud tak bude rozhodovat o vině, ale již ne o trestu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marko Stehlík u soudu, archivní foto

Článek

Informaci o tom, že soudní řízení bude pokračovat, Právu ve středu potvrdila  mluvčí soudu Zuzana Steinerová. S Marko Stehlíkem v kauze figuroval i jeho otec a bývalý šéf Poldi Vladimír Stehlík, jeho stíhání bylo ale přerušeno již před několika lety ze zdravotních důvodů. Dalším obviněným byl někdejší ekonomický ředitel oceláren Luboš Pejpa, ten však loni zemřel.

První obvinění v kauze padlo v roce 1996. Podle policie se měla trojice obohacovat na úkor Poldovky, zneužívat informace v obchodním styku a porušovat povinnosti při správě cizího majetku.

Policisté stíhaným dávali za vinu, že neodvedli 25 miliónů korun na zdravotní pojištění zaměstnanců a daň ze mzdy. Údajně také poskytovali své firmě Bohemia Art bezúročné půjčky, čímž ocelárny utrpěly škodu kolem 67 miliónů.

Další škoda zhruba 113 miliónů vznikla údajně kvůli neoprávněnému převodu majetku oceláren do společnosti Poldi Steel. Muži vždy obvinění popírali.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám