Hlavní obsah

Soud prominul Dohnalovi podmínku

Právo, har

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvodní soud pro Prahu 7 kvůli amnestii prominul bývalému prezidentu Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Františku Dohnalovi podmíněný osmiměsíční trest s odkladem na 18 měsíců. Právu to v pátek sdělil místopředseda obvodního soudu Roman Podlešák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf NKÚ František Dohnal

Článek

Dohnal byl zhruba před rokem potrestán za to, že odmítl vydat kontrolnímu orgánu Sněmovny podklady umožňující audit hospodaření NKÚ. Kvůli pravomocnému odsouzení za zneužití pravomoci úřední osoby skončil ve funkci.

Dohnalův advokát Václav Vlk tento týden Právu řekl, že se k amnestii nebudou s klientem vyjadřovat. Dohnal od počátku trvá na své nevině a Vlk loni uvedl, že by mohl žádat o obnovu procesu. K tomu zatím nedošlo.

Amnestie se nevztahuje na další kauzu, v níž čelí Dohnal obžalobě kvůli využívání údajně nepřiměřeně luxusních bytů. Obvodní soud ho opakovaně osvobodil. Pražský městský soud by se měl případem znovu zabývat.

Reklama

Výběr článků

Načítám