Hlavní obsah

Soud potrestal policistu za podíl na pašování drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Krajský soud v Hradci Králové poslal v úterý na osm let do vězení s ostrahou sedmatřicetiletého policistu liberecké cizinecké policie Pavla Krchňavého. Podle obžaloby jako člen organizované skupiny v dubnu 1998 v Budčevsi na Jičínsku předal dalšímu muži 8,7 gramu heroinu, automobil, peníze a mobilní telefon a instruoval jej, jak postupovat při převozu drogy do Itálie. Dealer však drogu v Římě nepředal, protože jej zatkli italští policisté.

Článek

"Množství drogy bylo pro stanovení výše trestu podružnější, zásadní je, že se jednalo o organizovanou skupinu," zdůvodnil výši trestu předseda senátu Miroslav Mjartan, který dodal, že se soudu podařilo prokázat, že skupina tří lidí operovala na území České republiky a Itálie. Proti Krchňavému svědčil před soudem také muž, který drogu převážel a v italském vězení strávil téměř dva a půl roku.

Krchňavý však tvrzení obžaloby před soudem odmítal a tvrdil, že jde o mstu. "Vzniklo to zřejmě ze strany mé bývalé přítelkyně. Nemohla se smířit s tím, že jsem se s ní rozešel," řekl během hlavního líčení Krchňavý, který dnešní verdikt soudu nechtěl před novináři komentovat.

Podle státního zástupce Pavla Hochmana Krchňavý v době skutku u policie nepracoval, k cizinecké policii nastoupil až později. Státní zástupce dnes také odmítl potvrdit, zda se Krchňavý podílel i na dalším převozu drog. "Prokázán byl pouze jeden skutek," řekl Hochman. Rozsudek dosud není pravomocný, Krchňavý se proti verdiktu odvolal, státní zástupce se práva na odvolání vzdal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám