Hlavní obsah

Soud potrestal gang, který chtěl propašovat 24 kg heroinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnský krajský soud ve čtvrtek vynesl rozsudky nad gangem, který plánoval obchod s 24 kilogramy heroinu. Hlavní obviněný Ladislav Albini by měl strávit ve vězení devět let. Rozsudek však ještě není pravomocný.

Článek

Albiniho vietnamští komplicové byli potrestáni 8,5 a 8 lety vězení. S muži byli souzeni i dva Afghánci a Ukrajinec, které soud zprostil viny.

Skupina byla dopadena loni v květnu poté, co drogy nabídla rakouskému policistovi v utajení. Pachatelé s ním plánovali hned několik drogových obchodů. Neměli tušení, že zákazník, kterého znali pod jménem Petr, je agent, který jednal podle dohody české a rakouské policie.

Petr je také přesvědčil, aby zboží přivezli 3. května do Brna, kde je zásahová jednotka s Národní protidrogovou centrálou české policie pozatýkala.

Ladislav Albini, který měl vše domlouvat, při výpovědi popřel, že by vůbec věděl, že jde o drogy. Tvrdil, že jako zástupce obchodníka Hop Trana nabízel rakouskému obchodníkovi spodní prádlo. Policie však měla podrobné odposlechy všech účastníků, podle kterých bylo zřejmé, že šlo o heroin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám