Hlavní obsah

Soud poslal do vazby ženu, která měla umlátit novorozence paličkou na maso

• Aktualizováno

Okresní soud v Plzni ve středu poslal do vazby dvacetiletou ženu, která v neděli podle policie tajně doma porodila a novorozence s vážnými poraněními schovala v koši na prádlo. Za vraždu dítěte hrozí ženě až výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Obviněná přichází k souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Důvodem vzetí do vazby je podle rozhodnutí soudu obava, že by se žena mohla skrývat s ohledem na vysoký trest, který jí hrozí.

„Podal jsem proti rozhodnutí stížnost,” řekl právní zástupce obviněné Šimon Jirka. Podle advokáta zatím není jasné, v jakém psychickém stavu byla obviněná žena v době spáchání činu. „Klíčový bude posudek znalce,” dodal Jirka.

Žena po sdělení obvinění nevypovídala. Podle informací Práva měla několikrát udeřit dítě paličkou na maso a pobodat ho.

O dítě nestála

Podle policie dvacetiletá žena o dítě nestála. Rozhodla se tedy těhotenství utajit a porodit doma. Plán jí překazili její známí, když přišli do bytu a zavolali krvácející ženě lékaře. Policisté pak našli novorozené dítě s vážnými poraněními v koši na prádlo přímo v bytě.

„Mělo závažná poranění hlavy a těla. Narozená holčička bohužel, i přes veškerou péči lékařů, ještě tu noc svým zraněním podlehla,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.

Reklama

Výběr článků

Načítám