Hlavní obsah

Soud poslal do vazby útočníka, který pobodal v Praze dva lidi

Novinky, kub, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Osmnáctiletého cizince, který je obviněn z krvavého útoku nožem na dva lidi v pražských Stodůlkách, poslal v pondělí Obvodní soud pro Prahu 5 do vazby. Kriminalisté mladíka stíhají kvůli pokusu o vraždu, podle jeho obhájce je zřejmě duševně nemocný. Oba zranění jsou ve vážném stavu v nemocnici.

Muž obviněný z pobodání dvou lidí ve StodůlkáchVideo: Novinky

 
Článek

Muž dvojici pobodal v pátek v Neústupného ulici nedaleko stanice metra Luka mezi zaparkovanými auty. Podle policie útočil nožem.

„Soud akceptoval můj návrh a vzal obviněného do vazby,“ sdělila po vazebním zasedání žalobkyně Jana Murínová. Důvodem je podle ní hrozba, že by mladík uprchl nebo pokračoval v trestné činnosti.

Jeho obhájce Jan Boucký naznačil, že mladík je zřejmě duševně nemocný. „Jeví se to tak,“ řekl advokát s tím, že podrobnosti případně odhalí až znalecká zkoumání. Jestli jeho klient komunikuje a vypovídal před policií, nechtěl komentovat.

Podle informací Novinek je muž z Ukrajiny a jeho oběti byly zřejmě náhodné – žena šla právě nakupovat, když ji napadl, a zraněným mužem má být kolemjdoucí.

„Zadržený ukrajinsky hovořící muž odmítl vypovídat. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že útočil pod vlivem psychického onemocnění nebo drog. Muž se v České republice nachází legálně na základně platného víza,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

Lékaři oba zraněné udržují v umělém spánku a zatím nebyl možný jejich výslech. Podle Murínové jsou ve vážném stavu, ale mimo ohrožení života.

Policisté mladíka zadrželi krátce po činu u Fantovy ulice. Podezřelý na výzvy policie nereagoval, muži zákona ho museli zpacifikovat, protože byl velmi agresivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám