Hlavní obsah

Střelec z pražské nemocnice je ve vazbě, mohl by prý pokračovat v trestné činnosti

Novinky, kub, jap
Praha
Aktualizováno

Soud poslal v neděli do vazby muže léčeného na oddělení hematologie v pražské vinohradské nemocnici, který je podezřelý z pokusu o vraždu dvou spolupacientů na pokoji. Jeden z nich zemřel. Jednání Obvodního soudu pro Prahu 10 se konalo v areálu nemocnice, policejní eskorta muže přepraví do věznice Pankrác, ve které je k mání nemocniční péče.

Soud poslal do vazby střelce z vinohradské nemocniceVideo: Pavel Jaňurek, Právo

 
Článek

O uvalení vazby informovala mluvčí soudu Libuše Jungová, důvodem rozhodnutí je podle ní hrozba, že by muž mohl pokračovat v trestné činnosti, ze které je obviněn.

Advokát muže Martin Hádek nepodal po dohodě s klientem proti vazbě stížnost, soudní usnesení je tak pravomocné a obviněný bude přepraven do vazební věznice na pražském Pankráci. Tam je rovněž nemocnice s poliklinikou, kde mu bude poskytnuta lékařská péče.

„Převoz je podmíněn tím, aby mu byla ve vězeňské nemocnici zajištěna odpovídající péče. Z dosavadních zpráv lékařů vyplývá, že tomu tak bude,” řekla novinářům po vazebním jednání Jungová. Podle ní bylo vzhledem ke zdravotnímu stavu obviněného lepší, aby soud přijel za ním do nemocnice, nicméně byl schopen výslechu.

Policejní mluvčí popisuje střelbu v nemocniciVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Tragický incident se stal ze soboty na neděli na oddělení hematologie. Zhruba sedmdesátiletý muž postřelil dva pacienty, kteří mu údajně vadili. Útočníka zneškodnila zdravotní sestra.

Jeden ze zraněných v sobotu zemřel, druhý muž je mimo ohrožení života. Podle informací médií měl štěstí, když se mu vzhledem k úhlu střelby odrazila kulka od lebky.

Případ vyšetřují kriminalisté z oddělení vražd, kteří střelce v sobotu obvinili z pokusu o vraždu dvou nebo více lidí. Obviněný, který držel zbraň legálně, podle kriminalistů odmítl před policií vypovídat.

Po úmrtí jednoho z pacientů se trestný čin zřejmě překvalifikuje na dokonaný. Při použití těchto paragrafů hrozí před soudem až výjimečný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám