Hlavní obsah

Jeden z pacientů postřelených ve vinohradské nemocnici zemřel

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Jeden ze dvou pacientů, kteří byli v pátek postřeleni dalším z hospitalizovaných, v sobotu zemřel. Uvedla to Česká televize s odvoláním na syna zemřelého. Kriminalisté prozatím obvinili muže, který podle vyšetřovatelů střílel, z pokusu o dvojnásobnou vraždu. Policie rovněž navrhuje, aby byl obviněný vzat do vazby.

Policejní mluvčí popisuje střelbu v nemocniciVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Střelce odzbrojily sestry. Střelbu nakonec nepřežil pětašedesátiletý onkologický pacient. „Když už to vypadalo, že nemoc překonal, tak byl zavražděn,” řekl večer syn zemřelého ČT.

O vývoji v případu informoval v sobotu i mluvčí police Jan Daněk na Twitteru. „Případ si převzali kriminalisté z oddělení vražd, kteří se zadrženým mužem v sobotu odpoledne zahájili trestní stíhání pro trestný čin vražda na dvou nebo více osobách ve stádiu pokusu,” sdělil mluvčí. Při použití těchto paragrafů hrozí před soudem až výjimečný trest. Po úmrtí jednoho z mužů bude trestný čin patrně překvalifikován na dokonaný.

Obviněný podle něj odmítl před policisty vypovídat. Vyšetřovatelé budou navrhovat, aby soud muže poslal do vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v pražské Vinohradské nemocniciVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Údajnému útočníkovi je zhruba sedmdesát let a na oddělení hematologie, kde je místo činu, se léčil s vážnou chorobou. Daněk rovněž upřesnil, že podezřelý držel střelnou zbraň legálně.

Motiv činu policie zatím oficiálně nepotvrdila, podle informací Novinek krvavému incidentu zřejmě předcházely neshody mezi mužem a jeho dvěma spolubydlícími na nemocničním pokoji.

Podle zdroje ČTK muž střelil do hlavy oba spolupacienty, důvodem prý bylo, že mu vadili. Pacient, který vyvázl s lehčím zraněním, měl při incidentu štěstí, protože útočník střílel pod takovým úhlem, že se střela odrazila od lebky.

Reklama

Výběr článků

Načítám