Hlavní obsah

Soud poslal do vazby muže podezřelého z vraždy mladého páru

Pětadvacetiletý muž, který byl obviněn z vraždy devatenáctiletého chlapce a stejně staré dívky v Praze Krči, byl poslán do vazby. Rozhodl o tom v sobotu Obvodní soud pro Prahu 4 při neveřejném zasedání. Podle vyjádření mluvčí soudu Libuše Jungové hrozí, že by mohl utéct.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Pracovníci odnášejí jedno z těl.

Článek

Mladíka podezřelého z vraždy mladého páru zadrželi policisté ve čtvrtek ve Zlíně. "Soudkyně shledala důvody vazby útěkové, tedy obavu, že by se skrýval na území ČR před trestním stíháním nebo trestem, který mu hrozí. Obviněný nemá stálé bydliště. V minulosti se zdržoval na ubytovnách a v krátkodobých pronájmech," uvedla Jungová.

Čin byl podle kriminalistů mimořádně brutální. Vedoucí oddělení vražd pražské policie Josef Mareš brutalitu provedení přirovnal k vraždám Ivana Roubala. Pětinásobný vrah Roubal, který si odpykává doživotí, své oběti mimo jiné svazoval do kozelce, takže postupně umíraly dušením.

K usmrcení mladé dvojice se muž přiznal. Podezřelého Čecha, který v minulosti nebyl nikdy trestán, zadrželi pražští kriminalisté ve spolupráci se zlínskými a brněnskými kolegy ve středu. Obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu vraždy na dvou lidech, za což mu hrozí až dvacetiletý trest odnětí svobody nebo i trest výjimečný.

Policisté objasnili dvounásobnou vraždu mladých lidíVideo: Jiří Forman, Novinky

Kvůli vyšetřování a zejména s ohledem na pozůstalé nechce policie k případu sdělovat více informací. Podle deníku Blesk ale vrah usmrtil dvojici několika desítkami ran nožem, oběti měly svázané nohy i ruce.

Pobodaná těla devatenáctiletého studenta a jeho stejně staré přítelkyně nalezli policisté minulý týden v sobotu v paneláku v Murgašově ulici v Praze 4 poté, co dívku začali pohřešovat její rodiče. Po ohledání místa činu dospěli kriminalisté k závěru, že smrt dvojice zapříčinila cizí osoba. Po pitvě začali případ vyšetřovat jako vraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám