Hlavní obsah

Soud osvobodil muže, jehož pistole záhadně zabila manželku

– PLZEŇ
Právo, Novinky, Svatava Hernandezová

Krajský soud v Plzni ve středu zprostil Ladislava Zimmermanna obžaloby z vraždy manželky, k níž mělo dojít loni v listopadu. Uznal ho vinným pouze z nedovoleného ozbrojování a za to mu uložil jen roční podmíněný trest.

Článek

Žalobce neuspěl s verzí, že se loni 12. listopadu ve Slatině na Domažlicku odehrála vražda. Muž měl vystřelit třikrát z pistole na svoji manželku. Motivem činu měly být neshody kvůli ženině nadměrné konzumaci alkoholu.

Jedna střela zasáhla spánek Zimmermannovy manželky a poškodila jí mozek. Krátce po převozu do nemocnice těžce zraněná zemřela. Jak vypověděl obžalovaný, pistoli si koupil od jedné pracovnice městské policie v zastavárně. Zbraň měl potom ukrytou doma, aniž by o tom jeho manželka věděla.

"Doma odpoledne jsem si dal tři sklenky slivovice na zahřátí. Přišla manželka a chtěla také nalít. Odmítl jsem, protože v poslední době moc pila. Vypadala nějak divně a odešla vedle do pokojíku. Když jsem tam za ní přišel, viděl jsem, že v ruce drží pistoli. Vyrazila proti mně, začala zbraň zvedat a já se snažil jí zbraň vzít, protože jsem se cítil být ohrožen," popsal situaci Zimmermann a soud mu uvěřil. Postřelenou manželku odvezl Zimmermann do nemocnice.

Měla dvě promile

Že měla žena velké problémy s alkoholem, potvrdili i svědci. Podle jejich výpovědí si doma různě schovávala lahve před manželem a tajně pila. Také ve chvíli smrti měla v krvi přes dvě promile alkoholu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám