Hlavní obsah

Sotva se nelegální linka na výrobu cigaret rozjela, zasáhla daňová Kobra

Právo, jr
Zlín
Aktualizováno

Nejméně o 86 miliónů korun se chystali připravit stát na spotřební dani a na dani z přidané hodnoty tři muži na Kroměřížsku nelegální výrobou a prodejem cigaret. Hned v zárodku jim jejich počínání zatrhl regionální tým daňové Kobry.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah policie v nelegální výrobně cigaretVideo: Policie ČR

 
Článek

„Kriminalisté společně s pracovníky Generálního ředitelství cel zadrželi podezřelé přímo při výrobě a balení cigaret,“ řekl v úterý na tiskové konferenci vedoucí odboru hospodářské kriminality František Urbánek.

Policisté s celníky našli při zásahu 600 tisíc cigaret. „Muži si pořídili kompletní linku na balení cigaret, stovky tisíc cigaret připravených k distribuci, kolky, obaly na cigarety, hliníkové fólie, zásoby cigaretového papíru a další materiál,“ uvedl ředitel odboru pátrání Celní správy Olomouc Michal Zapletal.

Foto: Policie ČR

Linka na výrobu cigaret

Do skutečné distribuce se dostalo jen několik desítek, možná stovek krabiček padělků.

„Podezřelí jsou ve věku 43, 52 a 62 let, dva z nich jsou z Kroměřížska, jeden z Plzeňska. Jsou vyšetřováni na svobodě, žádné obvinění zatím nepadlo. Případ je kvalifikován jako spáchání zvláště závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby s trestní sazbou od pěti do deseti let,“ řekl Urbánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám