Hlavní obsah

Šofér autobusu sexuálně obtěžoval mladou cestující

Právo, pko
BRNO

Na vilného šoféra autobusu narazila v pondělí šestnáctiletá dívka z obce Česká na Brněnsku. Muž za volantem ji totiž přímo ve vozidle hromadné dopravy sexuálně obtěžoval. Brněnští kriminalisté řidiče dopadli a soud na něj uvalil vazbu.

Článek

Dívka společně se třemi dalšími lidmi čekala na zastávce na pravidelný spoj. Jaké bylo ale překvapení všech, když po zastavení řidič autobusu žoviálně k cestujícím prohodil, že dneska je jízda zadarmo. Tři cestující vystoupili na okraji Brna a dívka zůstala s řidičem v autobuse sama.

„Šok přišel zanedlouho. Autobus s šestačtyřicetiletým řidičem za volantem nepředpokládaně zastavil ve Sportovní ulici. Nepříjemnosti tušící dívka okamžitě protestovala. Nic jí to nebylo platné. Muž ji začal obtěžovat. Přitáhl ji k sobě a jeho ruce zamířily pod tričko. Po chvíli se dívka násilníkovi vysmekla a žádala jej, aby ji pustil. Ten souhlasil s podmínkou, že si spolu vypijí kávu,“ popsal situaci policejní mluvčí Aleš Mergental.

Ruce pod tričkem mu nestačily

„Po chvíli se ale choutky šoféra znovu projevily. Začal ji znovu a mnohem intenzivněji obtěžovat. Nespokojil se pouze s osaháváním prsou, ale zamířil na další intimní místa. Nabízel jí dokonce peníze. Dívka se již hodně nazlobeného muže nezalekla a snažila se vysmeknout,“ přiblížil boj se smilníkem mluvčí.

Dívka nakonec prosadila svou a z autobusu se jí podařilo vystoupit. Pak celou událost nahlásila na policii. Kriminalisté využili záběry z městského kamerového systému a kontaktovali všechny autobusové dopravce, jejichž autobusy jezdí z Brna směrem na Tišnov či Svitavy.

Autobus se podařilo již druhý den najít a řidič, který se na jaře vrátil z vězení za podobný trestný čin, skončil v rukou policistů a byl soudem vzat do vazby. Kriminalisté se domnívají, že podobným způsobem mohl obtěžovat další dívky. Postižené ženy a dívky se mohou hlásit královopolským kriminalistům na telefonní linku 974 624 741 nebo na policejní linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám