Hlavní obsah

Snímky z haly v České Třebové ukazují propadlou střechu, slavnostní otevření zrušili

– Česká Třebová • Aktualizováno

Vedení Pardubického kraje v neděli zrušilo plánované slavnostní otevření nové sportovní haly v České Třebové, kde se v sobotu večer zřítila střecha. Příčina nehody ještě není jasná, škoda bude zřejmě v desítkách miliónů. Hasiči mezitím zveřejnili fotografie zevnitř budovy, pořízené krátce po večerním obhledání.

Foto: HZS SŽDC Česká Třebová

Fotografie vnitřku poškozené sportovní haly v České Třebové

Článek

„Akci, která měla začít v 16:00, jsme již během noci zrušili, dorazit měli zástupci městského zastupitelstva i sportovních klubů,” řekl k odvolanému slavnostnímu otevření mluvčí pardubického kraje Dominik Barták.

Zřícení střechy sportovní haly v České Třebové Video: Český Florbal

Halu se zřícenou střechou hlídali v neděli dopoledne policisté, na místě byla také hasičská vysokozdvižná plošina.

Foto: HZS SŽDC Česká Třebová

Fotografie vnitřku poškozené sportovní haly v České Třebové

Foto: HZS SŽDC Česká Třebová

Fotografie vnitřku poškozené sportovní haly v České Třebové

Projektant: Splnili jsme všechny normy

Už při pohledu z budovy školy je patrné, že se téměř celá střecha nad halou propadla dovnitř. Mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková uvedla, že právní kvalifikace zatím nebyla stanovena.

Podle projektanta Tomáše Friše stavba splnila všechny normy. Vedení kraje se už ale rozhodlo zadat zpracování nezávislého posudku na stavbu.

„Měli jsme schůzku, bylo nám řečeno, že běží policejní vyšetřování. Policie si pozvala svého statika a sám hejtman Pardubického kraje zajistil dalšího experta, kteří budou zkoumat, co se stalo,” řekl Friš.

Příčina pádu střechy není zatím jasná.

Na střeše tělocvičny před pádem leželo zhruba 25 centimetrů sněhu, projektant se nicméně domnívá, že ten nebyl příčinou. O možných příčinách zřícení odmítl spekulovat. Konstrukce je podle něj z dřevěných vazníků, jde o běžný způsob výstavby.

Příčinu pádu střechy určí až znalecké posudky. Kromě policie si nechá další posudek vypracovat i Pardubický kraj, který byl investorem stavby.

Foto: David Taneček, ČTK

Poškozená sportovní hala

Foto: HZS SŽDC Česká Třebová

Sportovní hala v České Třebové krátce po zřícení střechy v sobotu večer

V hale před pádem probíhal florbalový turnaj, uvnitř bylo podle jeho pořadatelů zhruba 80 lidí. Ačkoli byl pád střešní konstrukce poměrně rychlý, všem se podařilo z haly vyběhnout. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám