Hlavní obsah

Smrtelné nehodě mohl zabránit pouze hokejista Lubina, potvrdil znalec

Právo,
HRADEC KRÁLOVÉ

Královéhradečtí policisté v těchto dnech obdrželi znalecký posudek, týkající se dopravní nehody z letošního července, při níž zemřel otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Z posudku vyplývá, že viníkem nehody byl bývalý hokejový reprezentant Ladislav Lubina.

Foto: ČTK

Ladislav Lubina

Článek

„Znalec uvedl, že zabránit vzniku dopravní nehody mohl pouze a výhradně řidič automobilu Volvo, a to tím, že by nevjel do levé poloviny vozovky. Všechna vozidla byla v dobrém technické stavu. Žádný z účastníků nepřekročil v místě povolenou rychlost jízdy,“ uvedla policejní mluvčí Anna Pešavová.

K nehodě došlo ve čtvrtek 24. července krátce po sedmé hodině ranní. Řidič osobního automobilu Volvo přejel do protisměrné části vozovky, kde bočně narazil do nákladního vozidla DAF s návěsem, řízeného 32 letým řidičem, a následně do boku vozidla Nissan Almera třiapadesátiletého řidiče z Pardubicka.

„Vlivem střetu vyjelo vozidlo DAF do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím vozidlem Fiat Ducato. Jeho jednašedesátiletý řidič z Náchodska na následky zranění na místě zemřel,“ připomněla mluvčí událost.

Po střetu skončilo vozidlo DAF s návěsem, automobil Fiat Ducato a vůz Nissan Almera v silničním příkopu. Provedená dechová zkouška u řidiče vozidla DAF a Nissan skončila s negativním výsledkem. Řidič vozidla DAF byl převezen do královéhradecké fakultní nemocnice na prohlídku. Ostatní účastníci dopravní nehody vyvázli bez zranění.  

Lubinovi hrozí až pět let vězení

Pravděpodobný viník, jednačtyřicetiletý Lubina, jedoucí ve voze Volvo, z místa dopravní nehody odešel. Následně po něm policisté vyhlásili pátrání. Po zhruba šesti hodinách se sám přihlásil na policejní služebně ve Dvoře Králové nad Labem. Po příchodu na policii se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní.

Při nehodě vznikla škoda za přibližně 900 tisíc korun. Už 29. července bylo Lubinovi sděleno obvinění z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, kde zákon stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let.

Reklama

Výběr článků

Načítám