Hlavní obsah

Smrt kojence na Mělnicku: Policie prověřuje nedbalost matky

Novinky, kub

V případu čtyřměsíčního dítěte, které policie našla v sobotu po rozsáhlém pátrání na Mělnicku mrtvé, kriminalisté prověřují nedbalost matky. Pitva dítěte již dříve vyloučila cizí zavinění smrti. Právní kvalifikaci případu policie zatím neupřesnila.

Foto: Aktu.cz

Policisté na místě nálezu těla.

Článek

„Podle předběžných výsledků soudní pitvy bylo vyloučeno cizí zavinění smrti dítěte, nicméně prověřujeme možné nedbalostní jednání ze strany další osoby, zejména matky,“ sdělila v pondělí Novinkám mluvčí policie Markéta Johnová.

K jakému trestnému činu by se mohla v tomto případě nedbalost vztahovat, policie zatím neupřesnila, podle Johnové kriminalisté ještě nestanovili právní kvalifikaci kauzy. Policie tedy v případu rovněž dosud nikoho neobvinila.

Policie vyšetřuje úmrtí dítěte.Video: Aktu.cz

Vzhledem k vývoji v policejním prověřování se ztrácí ze hry verze únosu, se kterou přišla podle policie původně matka dítěte.

Tělo čtyřměsíčního chlapce našli policisté po rozsáhlém pátrání v sobotu odpoledne u řeky Labe u obce Vliněves nedaleko Hořína, odkud chlapec zmizel v pátek odpoledne.

Pitva vyloučila násilnou smrt dítěte na Mělnicku. Policie všechny vyslýchané propustila

Krimi

Matka původně uváděla, že se s dítětem vydala do místního lesoparku, kde se i s chlapečkem opalovala. Podle jejích slov na chvíli usnula, a když se probudila, kočárek ani dítě tam už nebyly.

Policie nalezla tělo hledaného čtyřměsíčního kojence

Krimi

Policie v případu vyslechla řadu lidí, konkrétní počet ale neuvedla. Podrobnosti k vyšetřování policisté nesdělili, podle nich se jedná o rodinnou tragédii.

Páteční pátrací akce na Mělnicku.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám