Hlavní obsah

Smrt dívenky, která vypadla z vlaku, šetří policisté jako usmrcení z nedbalosti

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Jako podezření z usmrcení z nedbalosti vyšetřují policisté případ smrti tříleté holčičky, která v neděli odpoledne zemřela po pádu z jedoucího rychlíku poblíž obce Hlušovice nedaleko železniční stanice Štěpánov u Olomouce.

BEZ KOMENTÁŘE: Tragická nehoda u Štěpánova. Archivní videoVideo: ZZS Olomouckého kraje

 
Článek

Kriminalisté se zatím nechtějí vyjadřovat, jak k tragédii došlo ani k tomu, zda dívka vypadla z okna, či ze dveří. „Vše je zatím předmětem šetření,“ řekla Právu v pondělí krajská policejní mluvčí v Olomouci Marie Štrbáková.

Dítě vypadlo z vlaku jedoucího z Luhačovic do Prahy. „Lékař nalezl dívenku bez známek života. Bohužel její zranění byla vážná a bez jakékoli šance na záchranu lidského života,“ sdělil Právu mluvčí zdravotnické záchranky Zdeněk Hošák.

Foto: ZZS Olomouckého kraje

Hasiči na místě neštěstí

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, ze kterého je nyní podezřelý neznámý pachatel. Příčiny a okolnosti této tragické události jsou předmětem dalšího policejního prověřování,“ konstatovala policejní mluvčí.

Umřel i pětiletý chlapec

Pro vyšetřování případu budou podle ní důležité kromě výpovědí svědků mj. i znalecké posudky týkající se například technického zabezpečení příslušného vagónu vlakové soupravy a jeho znalecké ohledání.

Podobná tragédie se stala v polovině června 2006 poblíž železniční stanice Střeň jen několik kilometrů od místa nedělního neštěstí. Tehdy vypadl z jedoucího vlaku pětiletý chlapec, který si poté, co sám odešel na toaletu, zřejmě otevřel dveře vagónu. Zemřel na následky mnohočetných poranění.

Jeho tělo našli policisté až po několika dnech, když prohledávali přibližně dvacetikilometrový úsek podél kolejí od Štěpánova do Moravičan. Matku soud tehdy potrestal podmínkou. Dopustila se podle něj ublížení na zdraví z nedbalosti, když nechala chlapce běhat po vlaku bez dozoru. Vinu na straně Českých drah tehdy policisté při vyšetřování vyloučili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám