Hlavní obsah

Složitá kauza dvojnásobné vraždy manželů z Přerova se vrací na začátek

Olomouc
Aktualizováno

Olomoucký vrchní soud zrušil tento týden v neveřejném zasedání rozsudek krajského soudu v kauze dvojnásobné vraždy manželů z Přerova, ve kterém obžalovaného Pavla Nárožného potřetí zprostil obžaloby. Případ vrátil krajskému soudu a nařídil, aby jej projednal jiný senát, řekl v pátek mluvčí vrchního soudu Vladimír Lichnovský.

Foto: Petr Marek, Právo

Pavel Nárožný (vlevo) a Hana Nárožná (vpravo) v roce 2011 u olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě

Článek

Dokazování v případu z roku 2009 se tak bude muset zopakovat od začátku. Podle obhájce Františka Stratila, který případ považuje za jednu z nejsložitějších kauz na Moravě, bude jeho klient po změně senátu určitě trvat na dokazování od začátku. Podle obhájce je pravděpodobné, že případ skončí nakonec u ostravského krajského soudu.

Soudy se případem zabývají již pět let, odvolací soud jej vrátil na kraj potřetí. Ten naposledy rozhodl zprošťujícím rozsudkem v září 2014. Soudce Vladimír Hendrych tehdy uvedl, že většina důkazů v kauze byla zajištěna nezákonně. Opíral se o tehdejší rozhodnutí Nejvyššího soudu týkající se zajištění důkazů na místě činu. Spis poté ležel u olomouckého vrchního soudu déle než rok.

Těla nebyla nalezena

Otec Pavla Nárožného a jeho manželka zmizeli v listopadu 2009, zůstaly po nich v domě jen krvavé stopy. Podle experta surový útok nemohli přežít. Policisté bez úspěchu pátrali po jejich tělech řadu měsíců. Dosud se je nepodařilo najít.

Z vraždy byl původně obžalován Nárožný se svou matkou Hanou, která v době procesu zemřela. Ve vazbě strávili více než dva roky, svou vinu po celou dobu popírali.

Obžalovaný muž byl po prvním zprošťujícím rozsudku propuštěn na svobodu. Na začátku února letošního roku ho policie zadržela a obvinila z přípravy vraždy. Podle informací ČTK se má nový trestný čin týkat dědického řízení a rodinného domu jeho otce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám