Hlavní obsah

Slovinec si v Praze nakradl luxusní zboží za 4,5 miliónu, bral hodinky i oblečení

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Pražští kriminalisté zadrželi 29letého Slovince, který má na svědomí čtyři krádeže cenností a luxusních hodinek ze značkových obchodů. Policisté vyčíslili škodu na 4,5 miliónu korun, zloději hrozí až osm let za mřížemi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Trestné činnosti se cizinec dopouštěl během druhé půlky roku 2013 v centru Prahy. První krádež si odbyl na konci července ve Štěpánské ulici. Spolu se zatím nezadrženým spolupachatelem rozbili výlohu a odnesli asi pět desítek luxusních hodinek za 1,3 miliónu korun.

Slovince kriminalisté vypátrali během prosince a zjistili, že na triku má nejméně další tři krádeže.

„Při těch si, stejně jako v prvním případě, za svůj cíl vybral obchody s luxusním zbožím, tedy jak s hodinkami, tak ale například i se značkovým oblečením. Díky tomu je momentálně celková škoda vyčíslena na víc než čtyři a půl miliónu korun,“ informoval Novinky v pátek mluvčí policie Tomáš Hulan.

Zajímavý na případu je fakt, že před první krádeží byl odsouzen za jinou krádež k podmíněnému trestu. Nyní ho strážci zákona obvinili z krádeže a poškození cizí věci, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Soud na pachatele uvalil vazbu.

Totožnost komplice kriminalisté znají a na jeho zadržení momentálně pracují.

Reklama

Výběr článků

Načítám