Hlavní obsah

Slovenská policie zadržela Čecha, který v Kopřivnici napadl taxikáře

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na slovenské dálnici D2 zastavili policisté ve středu večer pomocí varovných výstřelů automobil, v němž ujížděl recidivista, který v Kopřivnici napadl taxikáře. Čtyřiačtyřicetiletý muž skončil v cele.

Foto: Policie SR

Slovenští policisté zadrželi na dálnici českého recidivistu

Článek

Podle televize Joj unikal muž policistům přes 200 kilometrů. Po přejezdu česko-slovenské hranice požádali čeští policisté o spolupráci své slovenské kolegy. „Jedná se o recidivistu, kterého před nedávnem pustili z vězení. V Kopřivnici napadl taxikáře, vytáhl ho z auta, které mu pak odcizil,“ uvedla televize.

Slovenská policie na sociální síti informovala, že k ostrému zásahu došlo na dálnici D2 mezi obcí Kúty a městem Malacky. „Na sjezdu Malacky policisté zablokovali provoz pomocí čtyř kamionů. Řidič se však snažil uniknout a policisté použili dva varovné výstřely do vzduchu,“ potvrdila policejní mluvčí Veronika Slamková.

Policisté pak stříleli na kola unikajícího vozu, který poté zastavil. „Na výzvy policistů, aby vystoupil z vozidla, řidič nereagoval. Proto byli vůči němu v součinnosti s příslušníky české policie použity donucovací prostředky,“ dodala Slamková.

Foto: Policie SR

Slovenští policisté zadržela na dálnici českého recidivistu

Policisté přivolali na místo záchranku, protože zadržený muž měl na zádech podlitinu. Po ošetření v nemocnici byl umístěn do cely policejního zajištění.

Reklama

Výběr článků

Načítám