Hlavní obsah

Slovák ujížděl před celníky rychlostí 200 km/h, nakonec skončil v poli

– Praha
Novinky, lsi

V riskantní honičku vyústil pokus o zastavení slovenského řidiče. Z muže se totiž vyklubal pašerák drog, který neváhal před celníky ujíždět i dvousetkilometrovou rychlostí. Po dlouhém pronásledování nakonec se svým autem zapadl v poli.

Foto: Celní správa

Honička skončila v poli.

Článek

Hlídka středočeských celníků si ve středu na silnici R7 vytipovala Renault Fluence se slovenskou poznávací značkou. Chvíli auto sledovala a nakonec ho zastavila u Komořanského tunelu.

„Ve chvíli, kdy celníci vystoupili ze služebního vozidla a chtěli započít kontrolu zaměřenou na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu, se muž v renaultu prudce rozjel a začal hlídce zběsile ujíždět,“ uvedla v pondělí mluvčí středočeských celníků Yvona Matějková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Celní správa

Muž se svým autem uvízl v poli

Hlídka okamžitě začala pronásledovat řidiče přes Pražský okruh až na dálnici D1. Ujíždějící Slovák přitom jel místy až 200 km/h a nebezpečně kličkoval mezi ostatními auty.

„Celníci nebezpečného řidiče vyzývali pomocí megafonu k zastavení vozidla nejprve jménem zákona a později i pod hrozbou použití donucovacích prostředků, ale řidič na nic nereagoval,“ doplnila mluvčí.

Drogy za osm miliónů

Šestačtyřicetiletý muž sjel na Velké Popovice, u kterých odbočil na polní cestu, po které rovněž ujížděl vysokou rychlostí. „Ve chvíli, kdy se hlídka opět pokusila vozidlo zastavit, tak řidič prudce odbočil do zasetého pole a pokračoval v něm několik set metrů. Pokračoval podél plotů zahrad přilehlých domků, kde sjel do příkopu oddělujícího zaseté pole a přilehlý travnatý porost,“ upřesnila Matějková.

Foto: Celní správa

Zadržený Slovák

Řidič se ještě snažil z místa utéct, celníci ho však za chvíli dostihli. „V místě mezi dopadeným řidičem a jeho vozidlem nalezli celníci tři igelitové pytle, které byly plné bílých tablet,“ dodala mluvčí. Podle celníků převážel třicet kilogramů léku Cirrus, ze kterých by šlo vyrobit osm kilogramů pervitinu za přibližně osm miliónů korun.

Foto: Celní správa

Při útěku z auta zahodil pašerák tři pytle plné bílých tablet

Muže, kterému v případě odsouzení hrozí až deset let vězení, si následně převzala Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám