Hlavní obsah

Slovák byl 20 minut pod vodou, zázrakem přežil

Právo, ivi
Bratislava

Slovenským záchranářům se podařilo oživit muže, který byl po automobilové nehodě dvacet minut pod vodou. Dvacetiletý muž je však nadále v ohrožení života.

Foto: TV Markíza

Automobil při vytahování z jezera

Článek

U obce Dulov nedaleko Púchova havarovalo vozidlo, v němž seděli čtyři lidé. Při havárii skončil automobil v jezeře. Třem lidem se podařilo vůz opustit a dostat se na břeh. Muž, který řídil, zůstal připoutaný bezpečnostním pásem a z vozu se nedokázal dostat.

Vůz byl v třímetrové hloubce asi 12 metrů od břehu. Mladíka vysvobodili až přivolaní hasiči přes otevřené okno. „Po jeho vyproštění jsme ho odevzdali zdravotníkům, kteří zahájili resuscitaci. Po obnovení základních životních funkcí záchranáři napojili mladíka na přístroje a transportovali ho do nemocnice,“ citoval server tvnoviny.sk velitele hasičů v Trenčíně Mariána Petríka.

Oslavoval maturitu

Vedení nemocnice uvedlo, že mladík je nadále ve vážném stavu. Pod vodou byl extrémně dlouho a jeho život je nadále v ohrožení.

Posádka automobilu před nehodou slavila na chatě úspěšnou maturitu. Policie proto nyní zjišťuje, zda byl řidič v době nehody pod vlivem alkoholu. Rovněž vyšetřuje, proč mu ostatní členové posádky nepomohli. Hrozí jim až dvouleté vězení za neposkytnutí pomoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám