Hlavní obsah

Šlo o vraždu a sebevraždu, uzavřela policie případ dívky, kterou muž v Ostravě vyhodil z okna

Právo, hon
Ostrava

Ostravští kriminalisté uzavřeli vyšetřování úmrtí devítileté dívky a jejího osmadvacetiletého příbuzného z loňského června, kdy se oba zřítili z okna panelového domu. Podle policie se prokázalo, že muž dítě vyhodil a pak skočil dolů. V důsledku pádu z výšky přes dvacet metrů ani jeden nepřežil.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Kriminalisté případ prověřovali několik měsíců. Nařídili nejenom pitvy zemřelých, ale přibrali také znalce z oboru forenzní biomechaniky. Všechny důkazy pak vedly k jedinému závěru, a to že šlo o vraždu a následnou sebevraždu.

„Ze zjištěných informací vyplývá, že 28letý muž vyhodil dítě a z okna vyskočil. V důsledku pádu utrpěli oba smrtelná poranění. Po shromáždění důkazů a zadokumentování skutkového stavu události vrchní komisař věc odložil, jelikož podezřelý zemřel,” uvedla mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Lidmi v Ostravě-Výškovicích, kde se událost odehrála, případ otřásl. Podle svědků byl muž s dívkou před tragédií na návštěvě u své sestry. „Pak z okna na chodbě v desátém patře tu holku vyhodil a hned nato za ní sám skočil,“ řekl tehdy jeden z návštěvníků nedaleké večerky. Dívka prý spadla na betonový chodník, pachatel dopadl na schody. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám