Hlavní obsah

Škrla k soudu svědčit nepůjde, nedostal předvolání

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Josef Škrla, duchovní guru a vůdce odštěpenecké sekty od Hnutí grálu, s největší pravděpodobností nedorazí v polovině října k brněnskému Krajskému soudu, aby svědčil v kuřimské kauze. Právu to potvrdil soudce Pavel Göth s tím, že policii se nepodařilo doručit Škrlovi předvolání.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Soudce si myslí, že Škrla by mohl objasnit osobnost své dcery Barbory.

Článek

„Předvolání jsme mu poslali na jedinou známou adresu, tedy tu brněnskou, ale nebyl zastižen doma. Protože o jeho přesném místě pobytu nevíme, nelze předvolání poslat jinam. Nemůžeme na něj vydat zatykač, protože stíhání a pátrání po osobě svědka trestní řád nezná,“ vysvětil Göth. Škrla samozřejmě může všechny překvapit a dostavit se k soudu i bez předvolání, to je ale krajně nepravděpodobné. Podle posledních zpráv byl tento záhadný invalidní důchodce, ke kterému se sbíhají nitky celého případu naposledy viděn na pomezí Německa a Švýcarska a také ve Skandinávii.

„Je to pro mě důležitý svědek, jsem přesvědčen, že by mohl jako otec popsat hlavně osobnost Barbory Škrlové, protože se pohyboval vlastně od jejího narození v její blízkosti. O tom, že se Škrlu nepodařilo předvolat vím teprve od vás, oficiálně to zatím nevím. Já na pana Škrlu žádný kontakt nemám, abych se s ním mohl spojit a moje klientka, která je na tom mimochodem psychicky velmi zle, má z vazby samozřejmě jen omezené komunikační možnosti,“ prohlásil advokát Škrlové Richard Novák.

Kuřimská kauza bude pokračovat u brněnského soudu v polovině října. Skupině šesti obžalovaných hrozí za týrání dětí až 12 let vězení. Podle státní zástupkyně mělo hrubé zacházení chlapce psychicky zlomit a udělat z nich osoby poslušné všech příkazů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám