Hlavní obsah

Skončil s autem ve Vltavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Patrně chvilková nepozornost stála za kuriózní nehodou, která se stala v úterý krátce před půlnocí na náplavce Hořejšího nábřeží v Praze 5. Mladý muž tu totiž za volantem Škody Fabia zařadil při parkování místo zpátečky jedničku a auto tak neomylně nasměřoval přímo do chladných vod Vltavy.

Foto: Vratislav Konečný

Vítejte ve světě filmové fantazie.

Článek

"Řidič naštěstí stačil z potápějícího auta vyskočit a po vyšplhání na břeh se šel osušit a ohřát do nedalekého botelu Admiral," řekl Právu mluvčí pražských hasičů Václav Hladík. Utopené auto mezitím hledali pod hladinou hasičští potápěči.

"Za popruhy ho zavěsili na jeřáb, který pak fabii z řeky vyzvedl," popsal Hladík. "Pokud měl havarijní pojištění, měl by za zničené auto dostat peníze od pojišťovny. V případě, že měl uzavřené pouze povinné ručenní, nedostane však ani korunu," konstatoval mluvčí České pojišťovny Václav Bálek.

Za svou nepozornost však musel mladý řidič každopádně zaplatit už na místě. "Přivolaní policisté mu totiž udělili blokovou pokutu za to, že se dostatečně nevěnoval řízení," uvedla pražská policejní mluvčí Daniela Razímová.

Anketa

Neměl by řidič uhradit i nákladný výjezd hasičů?
Ano
41,3 %
Ne
58,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 745 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám