Hlavní obsah

Školáka na Vysočině zabil padající sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PELHŘIMOV

Ve Vilémově na Pelhřimovsku se zřítila v sobotu večer z budovy silná vrstva zmrzlého sněhu. Pod ní byl tou dobou malý školák, který nehodu nepřežil.

Článek

Při příjezdu záchranářů byl chlapec v kritickém stavu, nejevil známky života. Srdeční činnost se podařilo obnovit a byl převezen na anesteziologicko-resuscitační oddělení pelhřimovské nemocnice. Tam v sobotu večer ale zemřel. Oznámil to primář záchranné služby Miroslav Havlík.

Otec dítěte údajně řezal u domu dříví ještě se starším synem. Na mladšího, který jim pomáhal, se nešťastnou náhodou zřítila lavina z přístřešku. Lékařům se nepodařilo obnovit funkce chlapcova mozku. Přesnou příčinu smrti určí pitva. Policie na případ uvalila informační embargo.

Zima se podepsala také na tragédii v Turovce na Pelhřimovsku. Šestačtyřicetiletý muž se tam 12. února při odhazování sněhu zřítil ze střechy. Sníh ho následně zasypal a muž se udusil. Nalezen byl bez známek života asi po dvou hodinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám