Hlavní obsah

Školák se na Třebíčsku pokusil o sebevraždu, policisté ho zachránili

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Za nečekanou „vsuvku“ v každodenní práci byli v úterý odměněni plaketou dva policisté z obvodního oddělení v Třebíči, Filip Tretera a Miroslav Špaček. V polovině října zachránili život chlapci, který se doma v koupelně pokusil o sebevraždu.

Foto: Policie ČR

Policisté Miroslav Špaček (vlevo) a Filip Tretera

Článek

K případu došlo v polovině října ve večerních hodinách. Policisté byli jako hlídka vysláni k prověření případu protiprávního jednání; cestou je ale kontaktoval operační důstojník, že jen pár desítek metrů od místa vyšetřování je v rodinném domku ve vážném stavu nezletilý sebevrah. Jeho věk policie neuvedla, byl ale mladší 15 let.

„Když jsme přiběhli dovnitř, chlapec ležel v koupelně a rychle ztrácel vědomí, v podstatě už nebyl při vědomí a velice silně krvácel z obou rukou. Rychle mi blesklo hlavou, kde rychle najít co možná nejvhodnější materiál, který bychom použili jako účinné škrtidlo. Nakonec jsme použili pásek od županu,“ uvedl jeden z dvojice zachránců.

Foto: Policie ČR

Policisté Filip Tretera (vpravo) a Miroslav Špaček.

Oba policisté prováděli resuscitaci mladíka až do příjezdu záchranné služby. Zasahující lékař v souvislosti s tímto výjezdem poté uvedl, že první pomoc, kterou policisté chlapci poskytli, byla pro záchranu jeho života zcela zásadní a rozhodující.

Dostali plaketu

V úterý odměnil duchapřítomné podřízené Skleněnou plaketou Krajského ředitelství Policie Kraje Vysočina krajský ředitel Miloš Trojánek s tím, že podobné hrdinské činy policistů dělají dobré jméno nejen krajskému ředitelství, ale celému policejnímu sboru.

Filip Tretera slouží u Policie České republiky deset let a jeho kolega Miroslav Špaček nastoupil do služebního poměru v únoru roku 2013. Oba slouží na obvodním oddělení Třebíč.

Reklama

Výběr článků

Načítám