Hlavní obsah

Školák na nádraží přelézal vagóny, utrpěl popáleniny třetího stupně

– Cheb

Vážným poraněním skončila v sobotu hra školáků na nádraží v Chebu. Při přelézání odstavených vagónů tam zasáhl proud 13letého chlapce. Utrpěl popáleniny třetího stupně. Ke stejnému případu tam záchranáři vyjížděli i před měsícem.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Záchranáři nakládají zraněného chlapce

Článek

„V lednu i tuto sobotu lezli nezletilí chlapci v kolejišti na odstavené koleji na vysoké vagóny. Při přelézání vagónů došlo k zásahu elektrickým proudem,“ informovala mluvčí policie Kateřina Böhmová.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Záchranáři nakládají zraněného chlapce

Podle mluvčího hasičů Martina Kasala utrpěl 13letý hoch popáleniny druhého a třetího stupně na téměř padesáti procentech těla. Hasiči pomohli s přenesením zraněného chlapce a pak zajistili přistání vrtulníku na heliportu chebské nemocnice. Vrtulník pak dítě převezl do pražské vinohradské nemocnice.

V lednu hasiči na stejném nádraží zasahovali u 14letého mladíka, který následně také putoval vrtulníkem do Prahy.

Foto: Policie ČR

Oblečení chlapců po zásahu proudem

„Jakýkoli pohyb v prostoru železničních nádraží v kolejištích je zakázaný právě s ohledem na velmi vysoké riziko nebezpečí úrazu. Výboj elektrického proudu z troleje může člověka zasáhnout i na větší vzdálenost. Tyto úrazy jsou pak nejen velmi bolestivé, ale i s vážnými trvalými následky,“ varoval Kasal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám