Hlavní obsah

Silný vítr zaměstnal hasiče v Olomouckém kraji

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Silný vítr, který v nárazech dosahoval přes 50 kilometrů v hodině, zaměstnal v neděli hasiče v Olomouckém kraji. Za sebou měli na 30 výjezdů k technickým událostem.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Na mnoha místech hasiči odstraňují spadlé stromy z komunikací.

Článek

Ve většině případů se jednalo o spadené stromy. „Na Šumpersku jsme ve dvou případech odstraňovali stromy spadlé na železnici,” popsal Právu mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

„V Kojetíně zajišťujeme uvolněnou plechovou krytinu cca pět krát šest metrů, ta se srolovala na střeše. V Olomouci na dvou místech zajišťujeme uvolněné plechy. U podobné události zasahujeme i v Dubu nad Moravou. V olomoucké Rooseveltově ulici zase padá omítka z budovy, odstraňujeme tam zbytky hrozící pádem. V Prostějově zajišťujeme uvolněnou střechu nad garáží,“ přiblížil některé z dalších výjezdů hasičů mluvčí.

Linka tísňové pomoci Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje přijímá další nové žádosti o pomoc. Nikdo zatím nebyl zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám