Hlavní obsah

Silný vítr převrátil skákací hrad v Chlumci, šest dětí je zraněno

Právo, Novinky, ČTK, Ludmila Žlábková, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Šest dětí bylo zraněno na skákacím hradu v zábavním parku v Chlumci nad Cidlinou. Hrad se tam převrátil kvůli silnému větru. Jedno z dětí má těžké zranění.

Skákací hrad zranil šest dětíVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

„V Chlumci nad Cidlinou prošetřujeme pád skákacího hradu. Vypadá to, že se uvolnil poryvem větru, a bylo při tom zraněno několik osob,“ řekla Právu policejní mluvčí Eva Prachařová s tím, že na místě byly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Záchranáři přijali oznámení kolem půl jedné odpoledne a na místo vyjelo šest posádek a vrtulník. Zranilo se celkem šest dětí. „Nejmladšímu zraněnému jsou tři roky, jedná se tam o zranění hlavy, a byl převezen do nemocnice letecky. Jeho zranění se dá hodnotit jako těžší. Ostatní utrpěli středně těžká nebo lehká zranění,“ řekl České televizi lékař Anatolij Truhlář.

Ostatním dětem bylo od tří do 17 let. K případu vyjížděly také čtyři jednotky hasičů, kteří prohledali hrad, jestli v něm nejsou nějaké děti. Podle ČT provozovatel zrovna uzavíral areál, protože začal foukat vítr. Než to však stačil udělat, skákací hrad se převrátil.

Během odpoledne ve fakultní nemocnici zůstávaly dvě děti. Byly ve stabilizovaném stavu mimo ohrožení života, řekl ČTK mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Ostatní děti byly z nemocnice propuštěny.

Česko zasáhne silný vítr, varovali meteorologové

Domácí

„Během dne se rozfoukal vítr a údržbáři je začali vyfukovat, a když zavírali atrakci bungee jumping, tak najednou byl silný vítr a utrhl úchyty a kurty hradu. Potom jsme se snažili děti vyprostit,“ řekl ČT provozovatel parku Roman Švec.

Stovky zásahů

Hasiči v Česku zasahovali od rána do 15:00 u více než 400 případů souvisejících se silným větrem. Většinou odklízeli popadané stromy a ulomené větve nebo upevňovali poškozené střechy.

Nejvíce zásahů měli ve Středočeském, Plzeňském, Ústeckém a Královéhradeckém kraji. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru ČR Nicole Studená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám