Hlavní obsah

Silniční pirát uháněl Prahou 150 km/h, v koloně kličkoval mezi auty

Praha

Pražská policie zveřejnila video a podrobnosti k pondělní honičce v ulicích metropole. Řidič si počínal velmi nebezpečně, když u smíchovského nádraží ujížděl více než stokilometrovou rychlostí. V kolonách na Strakonické ulici, kde ho policie nakonec zastavila, předvedl slalom mezi auty.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič ujížděl až 150 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Šoféra kradeného auta si všimli policisté v Nádražní ulici, ten ale nechtěl zastavit a začal ujíždět kolem vlakového nádraží směrem k Barrandovskému mostu. Po tramvajovém pásu uháněl více než stokilometrovou rychlostí a neváhal vjet na červenou do křižovatky, kde zrovna projíždělo auto.

„Stejným způsobem se ale choval i na ulici Strakonická. Tam jeho rychlost místy vzrostla až na 150 km/h, kdy v této rychlosti předjížděl, respektive podjížděl před ním jedoucí vozidla, včetně autobusu městské hromadné dopravy plného lidí,“ popsal mluvčí policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička policie s řidičem kradeného vozu skončila v Praze nehodouVideo: Novinky

Silniční pirát také naboural několik aut včetně policejních. Do jednoho civilního narazil v odstavném pruhu na Strakonické. O kus dál šofér podjížděl červené auto s matkou a 11letou dcerou odstavným pruhem, přičemž boky do sebe narazili.

Útěk nevyšel

Policisté pak zúžili Strakonickou, a řidiče tak donutili zpomalit. „Zúžením mohla sice ostatní auta bez problémů projíždět, avšak sníženou rychlostí. Díky tomu se, dost dlouho před příjezdem pronásledovaného a pronásledovatelů vytvořila kolona, která ujížděče nejprve zpomalila a nakonec ho přiměla úplně zastavit,“ popsal Hulan.

Sedmatřicetiletý řidič i dvoučlenná posádka se pak pokusili o útěk, brzy ale byli zadrženi. Šofér kromě toho, že řídil kradené auto, byl pod vlivem drog a má zákaz řízení.

„Z toho důvodu byl muž obviněn z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tyto delikty mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ konstatoval mluvčí s tím, že může dojít ještě k rozšíření trestního stíhání.

Kriminalisté navíc budou zjišťovat, zda se spolujezdci nedopustili trestného činu podílnictví tím, že věděli, že jedou v odcizeném vozidle.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám