Hlavní obsah

Šestimiliónovou škodu způsobil požár ubytovny v Benešově

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

V neděli dopoledne hořela ubytovna Motobar v Benešově. Při požáru vznikla škoda ve výši šesti miliónů korun. Novinkám to potvrdila mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková s tím, že naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Ilustrační foto

Článek

Okolnosti požáru nyní hasiči vyšetřují. Podle prvních indicií je ale pravděpodobnou příčinou vzniku ohně nedbalost nájemníků. „Na místo jede krajský vyšetřovatel,“ uvedla krátce po 13. hodině Kostková.

Podle ní se požár rozšířil jen do části objektu. „V přízemí je bar, v prvním patře a v podkroví jsou pokoje. Hořelo v prvním patře a částečně i v podkroví,“ dodala mluvčí středočeských hasičů.

Při prohlídce poškozených částí ubytovny byla nalezena laboratoř na výrobu pervitinu, uvedla ČTK. "Nic bližšího v tuto chvíli k případu nebudeme sdělovat," řekl mluvčí tředočeské policie Jakub Vinčálek s tím, že na místě je výjezdová skupina.

Hasiči museli v neděli před polednem zasahovat také v Češkovicích na Blansku při požáru chaty. Oheň se začal šířit ze sklepa do dalších částí domu. Pod kontrolu jej hasiči dostali přibližně za půl hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám