Hlavní obsah

Šestiletý zásah policie skončil. Vrbětice se vrací do běžného provozu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Složky integrovaného záchranného systému (IZS) v úterý končí zásah ve Vrběticích, kde před šesti lety vybuchly dva sklady s municí. Areál bývalých muničních skladů se následně vrátí do běžného právního stavu. Žádný z členů zasahujících složek při čištění areálu od rozmetané munice a zbraní nezemřel ani neutrpěl vážné zranění. Novinářům to řekl krajský policejní ředitel a velitel zásahu Jaromír Tkadleček.

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry místa výbuchu municeVideo: Policie ČR

 
Článek

Záchranné práce se uzavřely už na sklonku letošního září. Policisté při nich ve spolupráci s hasiči zajišťovali pyrotechnický sběr munice a jejích částí. Většina munice se převážela ke zneškodnění do vojenského prostoru Libavá, část pyrotechnici likvidovali přímo ve Vrběticích, které jsou částí obce Vlachovice.

Likvidace munice ve Vrběticích: ještě sedm let a 100 milionů korun

Domácí

V uplynulých dvou týdnech se v areálu bouralo dočasné oplocení, pracovalo se i na likvidaci trhací jámy nebo odvážení techniky a materiálu.

Sklad číslo 16 ve Vrběticích explodoval 16. října 2014, druhý sklad číslo 12 pak 3. prosince téhož roku. Při prvním výbuchu zemřeli dva lidé. Oba sklady si pronajímala ostravská firma Imex Group. Policie exploze vyšetřuje jako úmyslné obecné ohrožení. Munice uložená v dalších skladech byla z Vrbětic odvezena.

Za krádeže zbraní z muničního skladu ve Vrběticích padly tresty

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám