Hlavní obsah

Seniorka z Berounska vypila dezinfekci AntiCovid, bála se nákazy

Beroun
Aktualizováno

Jako neuvěřitelný výjezd označili středočeští záchranáři zásah z minulého týdne. Vyjížděli do domova důchodců k ženě, která neustále zvracela. Pacientka se nakonec přiznala, že vypila hrnek dezinfekce AntiCovid.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Dezinfekce AntiCovid, kterou žena pila.

Článek

Posádka záchranné služby vyjela do blíže neurčeného domova důchodců na Berounsku. Na pokoji našli ženu, která nekomunikovala a jen zvracela. Od personálu se dozvěděli, že žena nebyla schopna chůze a ze společenské místnosti jí museli pomáhat. Z jejího hrnku byl navíc cítit divný zápach.

Trump navrhoval píchat lidem dezinfekci. Teď neví, proč lidé volají, zda se tak mají léčit

Amerika

„Po vyšetření a zajištění pacientky záchranáři doslova očicháním dospěli k závěru, že se jedná o dezinfekci. Podle pachu pak určili i druh dezinfekce a našli zásobník umístěný nedaleko společenské místnosti, ve kterém byl AntiCovid,“ informovala mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle ní se žena později přiznala, že vypila 200 ml AntiCovidu z obavy z nákazy nemocí covid-19. Dezinfekci si do hrnku na kávu dala ze zásobníku umístěného v domově. Záchranáři ženu převezli do hořovické nemocnice.

Záchranáři apelovali na veřejnost, aby mluvila se svými staršími rodinnými příslušníky. „Bojí se nemoci, bojí se, protože vědí, že patří do rizikové skupiny, neumějí si vyfiltrovat informace, které se na ně valí z médií. Potřebují se svěřit, potřebují vaši radu a uklidnění,” vysvětlila Effenbergerová.

Dezinfekce je určena výhradně k zevnímu použití. Rozruch nedávno vyvolal americký prezident Donald Trump, který přišel s nápadem lidem dezinfekci vpichovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám