Hlavní obsah

Seniorka s alzheimerem zabloudila z polské vesnice do Pardubic

– Pardubice
Novinky, jap

Seniorka z Polska trpící Alzheimerovou chorobou se dostala ze svého domova do stovky kilometrů vzdálených Pardubic. Žena bydlí ve vesnici vzdálené asi dvě hodiny cesty od polské Wroclavi. Její rodina o tom neměla vůbec tušení.

BEZ KOMENTÁŘE: Nemocná seniorka se dostala z Polska až do PardubicVideo: Novinky

 
Článek

Pardubičtí strážníci vyjížděli v noci na středu do místního fastfoodu, odkud obsluha hlásila potíže s nemocnou ženou z Polska. Jak se strážníci sami přesvědčili, zhruba šedesátiletá seniorka trpící Alzheimerovou chorobou se dostala z domu až do Pardubic. Sama si přitom neuvědomovala, že je v České republice.

Naopak se žena snažila přesvědčit strážníky i přivolané záchranáře, že jsou všichni v Polsku.

Podle všeho odjela z Polska v domnění, že jede za svou rodinou, která je údajně pochována na hřbitově v České Lípě. Urazila přitom několik stovek kilometrů. V úterý byla dle svých slov celý den bez jídla a pití. Jak zjistili strážníci, žena vystoupila v Pardubicích z vlaku a vůbec nevěděla, kde je.

Nechtěla do sanitky

Obsluha místního fastfoodu poskytla seniorce občerstvení a vodu. Převoz do nemocnice žena důrazně odmítala a strážníci měli se záchranáři co dělat, aby ji do sanitky vůbec dostali.

Ženu převezla záchranná služba na psychiatrii pardubické nemocnice. Tam se jí dostalo od lékaře potřebné péče. V průběhu středy si ji pak po domluvě vyzvedne její dcera.

Podle dostupných informací bydlí seniorka zhruba dvě hodiny cesty od polské Wroclawi. Její rodina přitom vůbec netušila, že je žena v Pardubicích. Cesta autem jim dle jejich slov bude do Pardubic trvat pět až šest hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám