Hlavní obsah

Seniorka jela po D5 v protisměru, havarovalo několik aut

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Nehodu několika vozidel způsobila ve středu ráno 66letá řidička, která se po dálnici D5 řítila v protisměru. Žena se nyní pravděpodobně bude zpovídat z trestného činu obecné ohrožení, za který jí hrozí až osmileté vězení. Během nebezpečné jízdy byli zraněni dva lidé.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena v protisměru na D5Video: Policie ČR

 
Článek

„Paní s vozem Citroen najela u Ejpovic na dálnici vedoucí na Prahu do levého jízdního pruhu. Jela ale v protisměru směrem na Rozvadov,“ řekla Právu mluvčí policie Martina Korandová.

Seniorka riskantní jízdou způsobila nehodu na 72. kilometru dálnice. „V levém jízdním pruhu proti jejímu citroenu jela řidička fiatu. Aby nedošlo k čelní srážce, strhla řízení do pravého pruhu, kde projíždělo další vozidlo, se kterým se střetla,“ doplnila mluvčí.

Karambolu se nevyhnul ani řidič Škody Octavia, který bočně narazil do citroenu a vyjel mimo dálnici. „Paní pokračovala dál v jízdě v protisměru. Přibližně kolem 80. kilometru se obrátila a jela správným směrem na Prahu,“ dodala Korandová s tím, že za šoférkou se okamžitě rozjeli dálniční policisté, kteří ji ihned zastavili.

Foto: Mapy.cz

Nehoda se naštěstí obešla bez smrtelných zranění. „Jeden muž a jedna žena utrpěli zranění hrudníku. Oba dva jsme odvezli do Fakultní nemocnice v Plzni,“ sdělila Právu mluvčí záchranky Lenka Ptáčková. Podle informací policie šlo o posádku škodovky.

Požití alkoholu před jízdou u všech účastníků nehody vyloučili strážci zákona dechovou zkouškou. Příčina nehody je nadále v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám