Hlavní obsah

Senior ve felicii uháněl po dálnici D1 v protisměru, vypátral ho vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Přibližně deset kilometrů v protisměru na dálnici D1 ujel ve čtvrtek 89letý senior. Policie uzavřela dálnici a řidiče hledal také vrtulník. Našel ho ve Slavkově u Brně, muž nedokázal vysvětlit, jak se na dálnici dostal.

Senior jel v protisměru na dálniciVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie přijala oznámení o autě v protisměru na 223. kilometru dálnice kolem jedenácté hodiny dopoledne hned od několika řidičů. Muž jel v levém pruhu. Policejní hlídky uzavřely dálnici a vrtulník se vydal hledal neukázněného řidiče.

Řidič jel na D1 v protisměru, přišel o auto

Krimi

Bílou felicii našel už mimo dálnici a hlídka seniora zastavila až ve Slavkově. „Policistům pak popletený šofér vůbec nedokázal vysvětlit, jak se na dálnici v protisměru dostal. Původně si totiž vyjel jen na krátkou projížďku za svým synem do vedlejší vesnice. Nakonec ale skončil ztracený neuvěřitelných sedmdesát kilometrů daleko od domova,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Řidič fabie si to v Ostravě šinul v protisměru, zachytila ho palubní kamera

Krimi

Seniora nyní čeká stíhání za trestný čin obecného ohrožení, ze který může strávit ve vězení až dva roky. Policie žádá svědky nebezpečné asi desetikilometrové jízdy, aby se přihlásili na linku 158 nebo číslo 974 639 760.

Policie pro případ setkání s autem v protisměru na dálnici doporučuje okamžitě sjet do pravého jízdního pruhu, zpomalit a zapnout výstražná světla. „Pokud vám to situace dovolí, bezodkladně volejte tísňovou linku 158 a operátorovi sdělte, kde se právě nacházíte,“ konstatoval Vala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám