Hlavní obsah

Senior na běžkách zkolaboval, záchranáři ho už neoživili

Právo, plk
Nový Jičín

Přímo v bílé stopě zkolaboval v neděli dopoledne na Novojičínsku starší muž. Ani přes veškerou snahu záchranářů se však už k životu neprobral.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Muže, který zkolaboval se už nepodařilo zachránit

Článek

K smutné události došlo před 11.30 hodinou poblíž Závišic. Pacient v seniorském věku byl na běžkách s několika přáteli. Zkolaboval poté, co se mu udělalo nevolno. „První pomoc poskytli postiženému svědci, kteří zahájili srdeční masáž,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že do 12 minut od nahlášení dorazili na místo letečtí záchranáři. „Zatímco sanitní vozidlo nedokázalo k pacientovi projet, pilotovi vrtulníku se podařilo v terénu přistát v bezprostřední blízkosti, a to i díky výborné spolupráci se svědky události,“ popsal.

Záchranáři pokračovali v oživování muže, snažili se obnovit jeho srdeční činnost s použitím techniky a léků. „Přes maximální úsilí všech, kteří se na pokusech o záchranu podíleli, nebyla resuscitace úspěšná a zasahující lékař musel po několika desítkách minut nakonec konstatovat smrt pacienta,“ sdělil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám