Hlavní obsah

Sedmnáctiletým mladíkům, kteří kvůli penězům ubili Ukrajince, hrozí devět let

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Vylákali ho ven z hospody, pak se na něj vrhli, sebrali mu batoh a ukopali ho k smrti. Dvěma sedmnáctiletým mladíkům z Plzeňska hrozí za loupežné přepadení 29letého Ukrajince až devět let vězení. Případ z loňského září začal ve středu rozplétat Krajský soud v Plzni.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladíci obžalovaní z loupeže z následkem smrtiVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Jednání probíhá za zavřenými dveřmi, protože obžalovaní ještě nejsou plnoletí. Veřejné bude až vyhlášení rozsudku.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaní přichází k soudu

Na brutálním útoku, ve kterém státní zástupce spatřuje zločin loupeže s následkem smrti, se podíleli celkem čtyři romští mladíci. Kromě zmiňovaných dvou ještě jeden nezletilý hoch, který není trestně odpovědný, a dále dvacetiletý Patrik D, u něhož se bude obžaloba projednávat samostatně později, neboť zadržet se ho podařilo teprve před několika týdny v Anglii. [celá zpráva]

Vylákali ho ven

Obvinění mladíci si cizince vytipovali v restauraci, kde popíjel a hrál na automatech. Vylákali ho ven pod záminkou, že mu seženou cigaretu a marihuanu. Muže pak zavedli na odlehlé místo, kde po něm chtěli peníze. Když odmítl, napadli ho, sebrali mu batoh a utekli.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz podezřelého z loupeže vypátraného v AngliiVideo: Policie ČR

Tělo nalezl náhodný kolemjdoucí v blízkosti tamní mateřské školy druhý den ráno. Podle soudních znalců se napadený muž udusil vlastní krví v důsledku zranění obličeje, které mu útočníci způsobili kopanci. Pokud by se poškozenému dostalo včasné lékařské pomoci, měl šanci na přežití.

Mluvčí krajské policie Markéta Fialová už dříve uvedla, že k objasnění případu pomohly kriminalistům záběry městského kamerového sytému.

Reklama

Související články

Muže v Dobřanech ubila parta mladíků

Cizince z východu, jehož tělo nalezl pejskař v pondělí 11. září v Dobřanech, ubila čtyřčlenná parta českých výrostků. A to jen proto, že jej chtěla obrat....

Výběr článků

Načítám