Hlavní obsah

Sedmnáctiletý ujížděl policistům v traktoru. Měl dvě promile

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Policisté z Valašských Klobouk na Zlínsku nevěřili svým očím, když chtěli zastavit mladého muže za volantem traktoru, který se jim snažil ujet po polní cestě. Nadýchal dvě promile alkoholu. Ve svém věku navíc nemá řidičský průkaz. Právo o případu, který se stal v neděli ráno, informovala v úterý policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Krátce po páté hodině ráno chtěli policisté zastavit řidiče traktoru, který po silnici nejel příliš koordinovaně. Ten ovšem na výzvu k zastavení nereagoval a pokračoval dál v jízdě po polní cestě,“ uvedla mluvčí.

Na louce u Prahy se převrátil traktor, dva muži jsou po smrti

Krimi

Daleko podle ní mladík nedojel. „Policisté řidiče zastavili a požádali ho, aby předložil doklady. Na první pohled bylo jasné, že není úplně střízlivý. Mladý muž u sebe žádné doklady neměl. Dechová zkouška ukázala hodnotu vyšší než dvě promile alkoholu,“ konstatovala Kozumplíková.

Řidič podle ní přiznal, že až do tří hodin ráno popíjel pivo. „Lustrací policisté zjistili, že mladík ani nedosáhl zletilosti a je mu pouhých sedmnáct let, není proto oprávněný řídit traktor,“ poznamenala mluvčí.

Na Vsetínsku havaroval traktor s pěti mladými muži, dva zemřeli

Krimi

Policisté předali mladistvého jeho otci v obci na Valašskoklobucku. „Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání provinění ohrožení pod vlivem návykové látky. Za řízení bez řidičského oprávnění a nezastavení mu navíc ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta,“ doplnila Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám