Hlavní obsah

Sedmnáctiletý hoch ohrožoval zbraní lidi v Přerově, pak je napadl

– Přerov

Několik lidí ohrožoval zbraní teprve 17letý mladík v Přerově. Dva návštěvníky restaurace dokonce napadl. Přivolaní policisté následně zjistili, že má plynovou pistoli a paralyzér. Navíc byl pod vlivem drog.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál již v polovině září, policie o něm informovala až nyní, protože navrhla státnímu zastupitelství potrestání mladíka za výtržnictví a násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci.

Mladý muž podle kriminalistů nejprve přišel ke čtyřčlenné skupině v Čechově ulici, kde zpod oblečení vytáhl zbraň a začal na ně mířit. Na jednoho muže tasil paralyzér, který se mu ale naštěstí nepodařilo použít. Následně utekl do ulice Trávník.

„Opět vytáhl pod oblečením schovanou plynovku a s namířenou zbraní všem vyhrožoval zastřelením se slovy „jedna kulka pro tebe a pro tebe“. Nejstaršího z hostů 43letého muže uhodil tak, že spadl z lavičky, na které seděl, a stále na něho zbraní mířil,“ uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Dalšímu dal políček a utekl. Policisté ho dopadli během dvou hodin, protože se jednalo o známou firmu a recidivistu. Byl pod vlivem drog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám