Hlavní obsah

Sedmiletá dívka zemřela po operaci mandlí

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

V Děčínské nemocnici spadající pod společnost Krajská zdravotní zemřela sedmiletá dívka z Kytlic na Děčínsku. Zhruba o týden dříve ve stejné nemocnici prodělala operaci krčních mandlí. Uvedl to pondělní Děčínský deník.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„K úmrtí došlo v důsledku pozdního krvácení selháním základních životních funkcí v oblasti dýchání a krevního oběhu,“ potvrdil Právu nešťastnou událost mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra s tím, že k úmrtí došlo šestý den po provedení operace krčních mandlí.

Příčinu úmrtí by měla potvrdit nařízená soudní pitva.

Dívka nejdříve zůstávala v nemocnici s matkou a její stav by uspokojivý. Když už byla doma, zkolabovala a byla převezena opět do nemocnice.

„Po náhlém kolapsu a následné resuscitaci byl pacient ve velmi vážném stavu transportován na specializované pracoviště, kde po operačním zákroku a krátkém pobytu na jednotce intenzivní péče přes maximální snahu lékařů podlehl závažným zdravotním komplikacím,“ dodal Vondra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám