Hlavní obsah

Sedm obviněných kvůli předražování taxi v Praze

– Praha

V případu taxikářů zadržených v centru Prahy kvůli předražování jízdného obvinila policie sedm lidí. Šest z nich jsou taxikáři, sedmý je pracovníkem magistrátu. Ten je podezřelý, že za úplatu vynášel informace, řekl obvodní státní zástupce pro Prahu 1 Jan Lelek.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie 24. listopadu zasahovala v Praze proti nepoctivým taxikářůmVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Všichni stíhaní čelí obvinění z podvodu ve formě organizované skupiny. Pět z nich je stíháno také za uplácení a jeden za přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby. „Týká se to vynášení informací," řekl Lelek.

Taxikáři podle policie předražovali jízdné na úkor turistů. „Všech sedm osob bylo propuštěno ze zadržení, protože nebyly shledány vazební důvody," dodal žalobce.

Pokuty se nedaří vybírat

S problémy s předraženým jízdným se Praha potýká dlouhodobě a nedaří se jí ani vybírat pokuty. Pražský magistrát uložil od roku 2002 taxikářům pokuty za 213 miliónů korun, vybrat se mu ovšem nepodařilo ani desetinu celkové částky.

Nepoctiví taxikáři podle primátorky Adriany Krnáčové (ANO) poškozují pověst nejen Prahy, ale i celé republiky.

Podle podkladů pro radu hlavního města je v metropoli 2000 aktivních provozovatelů taxislužeb, přes 4600 evidovaných vozidel a téměř 5500 řidičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám