Hlavní obsah

Sedm let za loupež v baru. Útok byl velmi surový, zdůvodnila to soudkyně

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Vyražené zuby a obličej jedna velká modřina. Tak dopadly dvě barmanky po řádění lupiče letos v lednu v nonstop podniku ve Stodu u Plzně. Čtyřiatřicetiletý polský dělník Wieslaw Miklinski si tehdy z baru odnesl necelé čtyři tisíce korun a dva kartony cigaret. Za loupež ho nyní Okresní soud Plzeň jih poslal na sedm let do věznice s ostrahou. Verdikt není pravomocný, obžalovaný se na místě odvolal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

„Jednalo se o velmi surový způsob napadení, útok byl opakovaný a cíleně mířený na hlavu a břicho obou žen,“ řekla při odůvodnění rozsudku Simona Kuboušková. Podle ní obžalovanému muži přitížila i jeho trestní minulost, několikrát už byl trestán za násilí a agresivitu.

Muž bar přepadl 22. ledna před šestou ranní. „Obžalovaný nejprve jednu z barmanek zezadu srazil na zem, pěstí ji mlátil do obličeje a následně kopal do břicha a hlavy. Pak ženu chytil za vlasy a hlavou tloukl o přepravky, přičemž křičel, ať mu dá klíče od trezoru,“ popisoval útok státní zástupce.

Ten den jsem od rána hodně pil, požil pervitin a pak se probral v baru u automatu na hudbu
odsouzený

Když do podniku přišla druhá barmanka, lupič se na ni vrhl se slovy „ty k...., dej sem prachy“. „Když mu řekla, že žádné nemá, ranou pěstí jí vyrazil zuby, mrštil s ní o lednici a z baru sebral volně uložené peníze. Potom z místa utekl,“ pokračoval žalobce.

Usvědčily ho i otisky

Cizinec u soudu obvinění popřel. „Ten den jsem od rána hodně pil, požil pervitin a pak se probral v baru u automatu na hudbu,“ prohlásil Polák. Jak se dostal do baru, si podle svých slov nepamatoval, stejně jako samotný incident.

„Vím, že jsem tam udělal asi něco špatného. Vybavuji si jen, jak jsem jel ve vlaku, měl rozbitou ruku, potrhané kalhoty a v batohu dva kartóny cigaret,“ pokračoval Miklinski.

Kromě výpovědí zmlácených barmanek lupiče usvědčily jednak pachové stopy a dále otisky prstů i bot z místa činu. Podle soudního znalce psychiatra jde o člověka se sklonem k agresivnímu a asociálnímu jednání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám