Hlavní obsah

Sedm let pro cizince za znásilnění školačky

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Na sedm let za mříže poslal ve čtvrtek Krajský soud v Ostravě Vietnamce Ha Xuana Hopa (49) za znásilnění sedmileté dcery svých známých. Kromě toho bude Hop po odpykání trestu na deset let vyhoštěn z České republiky.

Foto: archiv Wellness Horal

V areálu Wellness Horal přibyl malý dětský koutek.

Článek

Událost se odehrála letos 4. ledna v jednom z domů v Prostřední Suché na Karvinsku. Malá Kateřina, která pachatele důvěrně znala a dokonce mu říkala "strýčku", si odešla hrát do podkroví, které Vietnamec obýval.

Jak tvrdí obžaloba, Hop se na dívenku vrhnul v okamžiku, kdy chtěla opustit místnost. Povalil ji na postel, kde ji svlékl a znásilnil. Dívka utrpěla lehké zranění mezi nohama, k protržení panenské blány ale nedošlo.

Krátce poté, co Vietnamec ukojil svůj alkoholem probuzený pud, se jí podařilo z pokoje utéct a svěřit se mamince, která na místo okamžitě přivolala svého manžela a policii.

Důkazy hovoří jasně

Hop před soudem od počátku tvrdil, že si na nic nepamatuje, protože v té době vypil celou láhev vodky. S dnešním rozsudkem nesouhlasil a na místě se odvolal.

"Můj klient je prostě přesvědčen, že se ničeho takového nedopustil," vysvětlil obhájce odsouzeného Stanislav Brtník.

Ze zločinu ale Hopa usvědčuje nejen výpověď dívenky, ale i její zranění a především stopy spermatu na oděvu, které zajistila policie. O tom, že k události opravdu došlo, jsou přesvědčeni i soudní znalci z oblasti psychologie.

Matka Kateřiny před soudem navíc vypověděla, že dcerka má ze zážitku dodnes trauma a bojí se zůstat v jedné místnosti samotná s jakýmkoliv mužem, dokonce i se svým dědečkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám