Hlavní obsah

Šedesát policistů hledá v lesích na Chebsku pohřešovaného 13letého chlapce

– Cheb
Právo, vor

Zhruba šedesát policistů od úterního rána pátralo v lesích v okolí Hranic v Čechách na Chebsku po ztraceném třináctiletém chlapci Robertu Krausovi. Do akce byl přivolán rovněž vrtulník s termovizí.

Foto: Policie ČR

Policie pátrá po třináctiletém Robertu Krausovi z Hranic u Aše

Článek

„Nového zatím není nic, stále pátráme v prostorách, které byly vymezeny,“ uvedl po půl čtvrté odpoledne za policii Jakub Kopřiva.

Pátrání probíhalo v lesích v okolí jeho domova. „On si tam chodil hrát, stavět bunkry a tak. Jsou to místa, která má rád a má k nim vztah,“ vysvětlil Kopřiva, podle něhož pátrání probíhalo v prostoru několika kilometrů čtverečních.

V půl sedmé večer byla pátrací akce přerušena. „Zatím jsme chlapce nevypátrali, stále jej pohřešujeme, takže se bude zítra pokračovat,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová s tím, že ve středu se pátrání posune do dosud neprohledaných částí lesa. 

Školák se ztratil v pátek. Vrátil se ze školy, doma nechal školní aktovku, převlékl se a odešel. Chlapec je asi 150 cm vysoký, štíhlý, má hnědé vlasy a hnědé oči. „Na sobě měl šedé nebo béžové tepláky, šedou bundu a barevné boty,“ uvedla mluvčí policie Soňa Hergezelová s tím, že hoch u sebe nemá mobilní telefon. S sebou si údajně vzal menší hotovost peněz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám