Hlavní obsah

Seděl na parapetu a hořel, pak skočil, popsala svědkyně tragédii v paneláku

Právo, Novinky, bad, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín
Aktualizováno

Zoufalost obětí sobotní tragédie v Bohumíně, kdy při požáru bytu paneláku zemřelo 11 lidí, popsala místní obyvatelka. Reportérovi Práva vylíčila, jak viděla skočit hořícího člověka z okna.

Požár bytu Bohumín, 8.8.2020Video: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

„Viděla jsem dva sedící lidi na parapetu, kteří hořeli. Následně jeden z nich skočil. Dále jsem se na to nemohla dívat,“ řekla místní obyvatelka reportérovi.

Klidným hlasem řekl, že to zapálil. Svědkyně popsala tragický požár v Bohumíně

Krimi

Skokem z okna v jedenáctém patře se snažilo zachránit celkem pět lidí, nepřežil nikdo. V bytě zemřelo šest lidí, včetně tří dětí. Dalších deset lidí, mezi nimiž byli i dva hasiči a jeden policista, bylo převezeno do nemocnice. V ní zůstávají v neděli odpoledne čtyři lidé.

Část lidí se pokusila zachránit tak, že přelezla na sousední balkón. Viděli je svědci. Nejméně jedna osoba útok v bytě přežila.

Muže podezřelého ze založení požáru policie zadržela záhy na místě, zatím ale zůstává v péči lékařů a policie ho ještě nevyslechla.

Vyšetřovatelé našli na místě akceleranty hoření, proto byl rozvoj požáru velmi rychlý.

Neshody v rodině

Podle informací od bohumínského místostarosty a svědků z místa tragédie, stojí za požárem patrně neshody v rodině. Podle informací Práva požár založil muž v bytě, kde žil jeho syn s přítelkyní. V době incidentu v bytě probíhala oslava, na které byla i jeho matka, bývalá mužova žena.

Svědek: byt v Bohumíně zapálil otec jedné z obětí, spolu s jeho synem zemřel i jeho vnuk

Krimi

V bytě zemřel syn údajného pachatele s přítelkyní a také vnuk podezřelého. Mezi dalšími sedmi oběťmi, které zemřely, byli podle svědka i sousedi z šestého patra stejného domu. Podle prvotních informací byla obětí také bývalá manželka podezřelého, to se ale nakonec nepotvrdilo, žena incident přežila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám