Hlavní obsah

Sebevrah si smrt pojistil nadvakrát

Novinky, Martina Žáčková
ZLÍN

Velmi důkladně si svou smrt pojistil 32letý sebevrah v závěru minulého týdne ve Zlíně. Ve svém fiatu se mezi obcí Salaš a zlínskou čtvrtí Malenovice rozjel z kopce a v plné rychlosti sjel do lesa a narazil do stromu.

Článek

Pro případ, že by přece jen nepodlehl zraněním, si předtím kolem krku utáhl smyčku a zajistil ji ve voze tak, že ho po nárazu uškrtila. S něčím podobným jsme se ještě nesetkali.

Zpočátku jsme dokonce prověřovali podezření, že smrt muže zavinil někdo druhý. Pitva, jejíž předběžný výsledek jsme v pondělí dostali, však potvrdila domněnku, že šlo sebevraždu. Příčinou smrti bylo uškrcení, řekl zlínský policejní mluvčí Ivo Mitáček.

Policisté měli zpočátku problém vůbec zjistit totožnost mrtvého, protože u sebe neměl doklady. Podle státní poznávací značky vozu se dopátrali k bývalé manželce. Ta totožnost muže potvrdila. Zároveň řekla, že muž o sebevraždě mluvil již delší dobu, dodal mluvčí.

Doklady mrtvého policisté objevili v pondělí v jedné ze schránek důvěry ve Zlíně. Pravděpodobně je tam hodil nálezce, který je našel někde na ulici, protože byly ušpiněné a poškozené.

Reklama

Výběr článků

Načítám