Hlavní obsah

Sebevrah po skoku z komína leží v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hasičům ani psychologovi se ve středu nepodařilo odradit mladého muže od skoku z padesátimetrového komína v areálu Vítkovických železáren. Krátce po 15. hodině svůj čin dokonal, následně byl převezen do nemocnice. Ráno skočil z Nuselského mostu v Praze další mladý muž. Dopadl na silnici a přerušil tramvajový provoz mezi stanicemi Svatoplukova a Divadlo Na Fidlovačce.

Článek

Sebevrah vylezl na komín už kolem třinácté hodiny. Mladý muž byl po skoku, který skončil v nafouknutém hasičském vaku, převezen do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. "Prošel oddělením urgentního příjmu a nyní je v péči lékařů," řekl bez bližších podrobností mluvčí nemocnice Štěpán Neuwirth.

Pokusu o sebevraždu z protějšího chodníku přihlíželo několik desítek lidí. "Kdyby chtěl skočit, udělal by to hned," říkali si mezi sebou shromáždění lidé, kteří až do poslední chvíle věřili, že si muž svůj plán rozmyslí.

Podle policejní mluvčí Dagmar Bednarčíkové jde o jedenadvacetiletého muže z Ostravy-Poruby. "Motivem jsou zřejmě osobní vztahy, případně závislost na automatech. Bude to otázkou dalšího šestření," uvedla mluvčí s tím, že ani policie zatím nemá bližší informace o zdravotním stavu muže.

Sebevrah v Praze byl okamžitě mrtvý

"Dostali jsme hlášení, že na Svatoplukovu ulici dopadlo tělo muže přímo na tramvajové koleje. Doprava byla přerušena. Policisté už zjistili totožnost 22letého muže," řekla k pražskému případu policejní mluvčí Daniela Razímová. Mladík byl na místě mrtvý.

Reklama

Výběr článků

Načítám