Hlavní obsah

Se zákazem si řidič kamiónu hlavu nelámal, zničil nový asfalt za šest miliónů

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za šest miliónů korun způsobil ve středu odpoledne pětatřicetiletý řidič nákladního auta, který se snažil projet Červenohorským sedlem v Jeseníkách, přestože je momentálně pro dopravu kvůli rekonstrukci vozovky v jeho jižní části uzavřeno. Havaroval a nafta, která z jeho vozidla vytekla, znehodnotila čerstvě položený asfaltový koberec. Pak se navíc snažil z místa ujet.

Foto: Policie ČR

Řidiče kamiónu se policistům podařilo dopadnout až v Bělé pod Pradědem - Domašově.

Článek

„Muž nerespektoval dopravní značení, kterým je označena uzávěra jižní části sedla, a přijel až do míst, kde probíhala pokládka nového povrchu vozovky. Zde se začal otáčet. Při tom narazil do svodidel a pracovního stroje - válce, kterému poškodil dveře a rám,“ řekla Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Na nákladním vozidle došlo podle ní při střetu k poškození kabiny, návěsu a palivové nádrže, ze které začala na nový asfalt vytékat nafta.

Foto: Policie ČR

Šofér ujížděl s dírou v palivové nádrži.

„Řidič však na poškození nádrže nedbal a odjel směrem na Jeseník. Policistům se ho podařilo zastavit až v Bělé pod Pradědem - Domašově. Protože při úniku nafty došlo ke znehodnocení čerstvě položeného asfaltového povrchu, je způsobená škoda předběžně vyčíslena na zhruba šest miliónů korun,“ poznamenala policejní mluvčí.

Na místě zasahovali i profesionální hasiči z Jeseníku. „Jen díky včasnému zásahu a přijatým opatřením se nafta nedostala do řeky Bělé,“ sdělila Právu mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: Policie ČR

Nafta se rozlila na čerstvě položený asfaltový koberec

Policie se případem dále zabývá. Nerespektování dopravního značení vyřešili policisté s řidičem na místě v blokovém řízení. „Další jeho jednání šetří jako škodní událost,“ dodala Neubauerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám