Hlavní obsah

Schovaly se v křoví a chtěly zemřít. Sebevraždu zmařilo ženám zvracení

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Ukončit svůj život se v minulém týdnu rozhodly dvě ženy z Kroměřížska. Obě kamarádky ve věku čtyřicet a padesát pět let si koupily dvě balení léků a láhev tvrdého alkoholu a vyrazily z Kroměříže autobusem do Zdounek. Svůj život chtěly ukončit v podhůří Chřibů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Ženy se vydaly pěšky ze Zdounek polní cestou směrem k Roštínu. „Po cestě se pak schovaly do křoví a každá z nich spolykala větší množství prášků, které zapily alkoholem,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

K dokonání dvojité sebevraždy nakonec nedošlo. „Když se starší z žen udělalo nevolno a začala zvracet, mladší zavolala bratrovi a vše mu řekla. Ten ihned zavolal na linku 158,“ podotkla Kyšnerová.

Bezprostředně po oznámení policisté začali po obou ženách pátrat v terénu. Nechali zaměřit mobilní telefon jedné z nich a zjistili lokalitu, kde by se pohřešované mohly nacházet.

„Pátrací akce byla úspěšná. Trvala přes hodinu. Obě ženy jsme našli na polní cestě u křoví, byly při vědomí a komunikovaly,“ doplnila mluvčí s tím, že dvojice nešťastných žen skončila v péči záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám